(ВІДЕО) Колеги з Міжнародної поліцейської асоціації підтримують дітей та сім’ї українських прикордонників, які загинули на війні

НАЗАД
13 грудня 2023 12:23

Багатьом українським дітям довелося відчути на собі наслідки жахливої війни, яку підступно розв’язала росія.

Наші діти – наше майбутнє. На долю багатьох сьогоднішніх дітлахів випало пережити трагічні події та на власні очі побачити жахіття війни. Дехто з них вже ніколи не відчує тепло і турботу батька, матері, рідних, життя яких обірвала кривава війна.

Допомога та підтримка таких дітей дуже важлива.

Днями на Закарпатті, в пункті пропуску «Солотвино», що на кордоні з Румунією, поліцейські з Румунії, Молдови та Австрії зустрілися з колегами з України, а також дітьми і дружинами прикордонників, полеглих у боротьбі з російськими загарбниками.

За ініціативи Міжнародної поліцейської асоціації, яка діє при Територіальній інспекції прикордонної поліції Румунії Сігету-Мармацієй, представники Міжнародної спілки поліцейських Румунії, Молдови та Австрії поспілкувалися з дітьми та дружинами українських героїв-прикордонників, які віддали свої життя за незалежність і свободу України. Іноземні друзі передали дітям святкові подарунки – смаколики, іграшки, канцелярське приладдя для школи, а також ноутбуки для навчання.

«Разом з паном Маріусом Мурешаном, заступником Голови Міжнародної асоціації поліцейських Румунії, ми вирішили започаткувати проєкт, де зможемо надавати допомогу дітям, батьки яких загинули на війні. Ми виділили кошти від автрійських партнерів та разом з паном Мурешаном знайшли родини, які потребують допомоги», - зазначила Еркеш Томаєр, одна з організаторок благодійного проєкту з Республіки Австрія.

«Дітям потрібне психологічне розвантаження. Наша ціль – це не тільки матеріальні подарунки, а й позитивні емоції. Ми бажаємо надати їм якомога більшу допомогу, щоб ми могли організувати відпочинок для дітей, чи відправити їх у родини до країн ЄС, де ними будуть опікуватися, щоб діти могли оговтатися від емоційного навантаження та втрат рідних людей», - сказав Міхаі Чеботарі, Голова Міжнародної поліцейської асоціації (Республіка Молдова).

У свою чергу Міхай Тартаряну, Голова міжнародної поліцейської асоціації (Румунія) запевнив, що подібні зустрічі з дітьми будуть продовжуватися, а усі зусилля колег будуть направлені на допомогу таким дітям.

Сюжет телекомпанії «М-студіо»

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси